Löshår har gått från hemlighet till stolthet

Bara för några år sedan var det nästan lite fult att ha löshår. Folk smusslade med att de fyllde på håret med extensions. Men på senare tid är det snarare så att den som precis har gjort hårförlängning gärna pratar vitt och brett om detta. Löshåret har gått från att vara hemlighet till att stolt visas upp.

Kändisarna har gjort mycket till

Det går inte att bortse från att kändisarnas öppna bruk av löshår har påverkat hur vi ser på tekniken. När vackra skådespelerskor visar upp sig på röda mattor med hårsvall som uppenbarligen inte är naturliga vill gemene man ha samma sak.

Löshåret har tack vare kändisarna fått en helt ny status. Det ses inte som fusk utan som en smart ingrediens för den som vill förändra sin look snabbt och lätt. Men det är inte bara kändisarnas påverkan som har fått oss att se lite annorlunda på hårförlängningar.

Löshår med hög kvalitet

När löshår görs på äkta hår och inte ser plastigt ut är det också något som får oss att uppleva trenden annorlunda. Att skapa frisyrer med hår som känns finare än det som växer ut naturligt från roten är inspirerande och kul.

Hårdesigners har fått friare händer och kan få vem som helst att känna sig som modell eller kändis. När du kommer ut från frisören och ser ut som en dröm finns det ju ingen anledning att hymla om hur det gick till.

Löshåret är här för att stanna

Det finns inget som tyder på att löshåret skulle återgå till hysch-hysch-status. Tvärtom tycks det här vara en trend som växer sig allt starkare för vart år som går. Ju fler som bloggar om sina frisyrer med extensions, ju fler vill göra samma sak.

Dessutom utvecklas metoderna för insättning och för vård av löshåret och det får också betydelse. Det blir bara vackrare och vackrare med hårförlängningar och snart kommer vi kanske också att se fler män som drar nytta av tekniken.