Allmänt

Lekreturen säljer begagnade varor. Därför finns normalt endast ett exemplar av varje vara och alla varor säljs i befintligt skick. Eventuella brister på varan står i produktbeskrivningen. Skulle det ändå uppstå en situation där vi har missat något stort, får detta lösas från fall till fall. Vi accepterar köpare inom norden (Danmark, Finland, Norge, samt Sverige)

Betalningsvillkor

Lekreturen har tre olika betalningsalternativ:

  • Klarna Faktura
  • Klarna Delbetalning
  • Payson Direkt Kort – Bank

Klarna Faktura

När du handlar på faktura med Klarna får du alltid hem dina varor innan du betalar. Du betalar aldrig för något som är fel eller inte dyker upp. Det är enkelt, riskfritt och praktiskt. Dessutom betalar du hela beloppet direkt, så att det är ur världen.

Klarna Delbetalning

Precis som när du köper med faktura får du varorna innan du betalar. Du kan välja att dela din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Du vet vilken din månadskostnad blir – och du vet när du har betalat klart.

PAYSON

Du betalar enkelt och säkert med ditt kort (VISA/Mastercard)

Transaktionen sker via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar: Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Personuppgifter

För att handla hos oss måste ni fylla i era personuppgifter när ni är ”i kassan”. Det är viktigt att ni lämnar er e-postadress eftersom det underlättar kontakten mellan dig som kund och butiken. Ni får endast e-post som har med era order att göra. Vi förmedlar inte era uppgifter till någon annan part.

Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickas en orderbekräftelse automatiskt till den e-postadress du har angivit i dina kunduppgifter. Orderbekräftelsen innehåller detaljer om ditt köp. Ta för vana att alltid kontrollera din orderbekräftelse så att allt stämmer. Spara gärna orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med oss.

Ångerrätt

Lekreturen följer de lagar och föreskrifter som finns, dvs lagen om konsumentskydd vid distans- och hemförsäljning (distansavtalslagen). Du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du fått varorna. Du bekostar returnerandet av varorna i oskadat och oanvänt skick och står för att varorna når Lekreturen.

Returer får ej skickas med postförskott!
Vänligen kontakta oss via mail innan ni returnerar något.
När Lekreturen erhållit de returnerade varorna återbetalas aktuellt belopp, dvs varans värde, ej fraktkostnaden. Detta kan ta upp till fyra veckor.

Reklamation

Skulle det vara så att en vara absolut inte uppnår den förväntade standarden, eller om en vara är felaktig eller defekt, ber vi er kontakta oss snarast. Om en vara är felexpedierad eller felaktig utöver det som beskrivs i webbutiken har ni rätt att reklamera den och returnera den till oss. Kontakta oss alltid innan ni returnerar en vara. Vi står för alla kostnader vad gäller frakt och emballage vid reklamation, som båda parter har kommit överens om.

När vi är överens om att ni ska returnera en vara är det kunden som ansvarar för att paketera varan så att den inte kan skadas under leveransen. Returer ska inte beläggas med uthämtningsavgifter, t ex postförskott.

Om någon vara är defekt vid ankomst på grund av t ex transportskador ber vi er kontakta oss snarast.

En defekt vara ersätts i första hand med en liknande felfri vara, men skulle en sådan inte finnas i lager, kommer parterna överens om en annan lösning på situationen.

Reservationer

Vi kan inte garantera att varor levereras inom angiven tid, då oförutsedda förseningar kan inträffa. I sådana situationer kan vi inte kompensera för eventuella olägenheter som drabbar dig.

Oförutsedda händelser som krig, naturkatastrof, strejk och liknande omständigheter, som inte kan förutses eller påverkas ska hänföras till ”Force majeure”, vilket innebär att Lekreturen inte ställs till svar eller behöver fullgöra ingångna avtal.

Lekreturen ansvarar inte för olika varors garantier, eftersom vi säljer begagnade varor. Vi hänvisar till tillverkaren när det gäller garantier.