Armband för honom och för henne

En del tycker bara att det är jobbigt med unisex smycken. I varje fall då de delar hem med en person som tycker om samma stil. Men det kan vara trevligt med armband för honom och för henne. Det finns nämligen design som är lika fin på en man som på en kvinna. Och visst kan det kännas lite speciellt att dela på smycken med någon som du tycker om…

Armband med unikt formspråk

När armband tas fram för att vara unisex fokuserar de ofta på en särskild stil. Det är inte så att män måste ha en viss design för att armbandet ska kännas manligt. Faktum är att material som läder kan passa både henne och honom.

Även om armbandet är flätat på ett visst sätt behöver det inte upplevas som kvinnligt eller manligt. Särskilt inte i en tid då vi är vana vid att se både män och kvinnor i smycken. Ett unikt formspråk med en symbol som handlar om något särskilt tar överhanden. Det får oss att tänka mer på vad armbandet står för än vem som borde ha det på sig.

På det här sättet har olika välgörenhetsorganisationer och andra projekt jobbat med armband som alla kan använda. Det är smycken som på olika sätt sprider viktiga budskap. Så jobbar också duktiga designers som vill sätta fokus på en känsla eller ett visst budskap med smycken i olika material.

Storlek och färg

Storleken får viss betydelse. Det är välkänt att män kan känna sig mer bekväma med armband som tar gott om plats. Färg kan också påverka hur vi uppfattar designen. Rosa är fortfarande förknippat med henne. Men färger som brunt och svart kan passa lika bra för henne som för honom. Och det är också ofta dessa färger vi ser på armbanden som är unisex.